Duyurular

Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


Muğla Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD  
EURO  
       
Muğla Namaz Vakti
Özlü Sözler
Sponsorlarımız
Anket
Derneğimizin Çalışmalarını Nasıl Buluyorsunuz?
 
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
Gaziler günü etkinlikleri
 
 

 Boğaziçi, Dörttepe, Kemikler, Meşelik ve Güvercinlik Muhtarlıkları, Boğaziçi Köyü Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile Milas Kent Konseyi tarafından birlikte düzenlenen etkinlikte Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Üyesi Gazilerimiz ve Aileleri ile ilçemizdeki Şehit Ailelerinden oluşan topluluk, Güllük Körfezinde düzenlenen tekne turuyla ağırlandı.3 Ekim Cumartesi günü saat 10:30’da Boğaziçi Köyü meydanında Atatürk anıtı önünde düzenlenen karşılama töreniyle başlayan etkinliğe Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, Milas Muhtarlar Derneği Başkanı/Savran Muhtarı Zekeriya Köse, bazı köy-mahalle muhtarları ile Gaziler ile Şehit ve Gazi yakınları katıldılar.

Törende ilk konuşmayı, Boğaziçi Muhtarı İbrahim Köksal yaptı.

 

“Sizlere bu vatan

çok şey borçlu”

Köksal, ilkini geçtiğimiz yıl 5 köy muhtarlığı ile birlikte yaptıkları bu etkinliğin ikincisinin paydaşları arasına Milas Kent Konseyi’nin de katıldığını belirterek, “Bugün sizler için bir gün tertip ettik. Sizlere bu vatan çok şey borçlu. Herşeyimizi borçluyuz. Sizler, ölümü göze alıp bize yurt kazandırdınız. Şehitlerimize ve aramızdan ayrılmış gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerine, şehitlerine sahip çıkmayan ülkeler yok olmaya mahkumdur. Ulusal bilincimizi geliştirmek zorundayız. Ulusal bilinci olmayan ülkeler kendilerine vatan arıyor. İnşallah bu ruhla bu ülke devam edecek. Bugünkü etkinliğimizi Milas Kent Konseyimiz, Dörttepe, Boğaziçi, Meşelik ve Güvercinlik muhtarlıklarımızla yaptık. İnşallah sizleri mutlu ederiz. Önümüzdeki yıl da bu etkinliğimizi devam ettireceğiz. Katkıda bulunan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara ve katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, iyi ki varsınız” dedi ve sözü Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük’e bıraktı.

 

“Hakkınızı ödemek

mümkün değil”

Mehmet Günlük, konuşmasına ‘başımızın tacısınız’ diye başlayıp hoş geldiniz diyerek, gazilerimize, şehit yakınlarımıza şükran ve saygılarını sunduğunu belirtip şehitlerimizi saygı ve minnet duygularıyla andığını dile getirdi ve “Geleneksel olmasını arzuladığımız ve bugün ikincisini gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Size ne yapsak hakkınızı ödemek mümkün değil. Yaşattığınız kahramanlıkları gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevi. Başta Milas Belediyesi ve 5 mahalle muhtarlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Ülkesi için şehit olmayı

göze almak çok kutsal

bir duygudur”

Daha sonra mikrofona davet edilen Kaymakam Fuat Gürel, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla geçtiğimiz yıl ilk kez 5 muhtarlığın birlikte gerçekleştirdiği etkinliğin düzenlenmesine bu yıl Milas Kent Konseyi’nin de dahil olmasıyla etkinliğin daha kapsamlı hale geldiğini belirterek başladığı konuşmasında daha sonra, bir süredir yeniden artan terör olayları yüzünden yaşadığımız acılara değinerek; “Ülkesi için şehit olmayı tereddütsüz göze almak çok kutsal bir duygudur. Bu bakımdan sizler bizim kutsalımızsınız. Bu vesileyle, Şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Siz değerli Gazilerimizi, Gazi ve Şehit yakınlarımızı saygıyla selamlıyor, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen, başta Boğaziçi Muhtarlığı olmak üzere mahalle muhtarlıklarımıza, Milas Belediye Başkanlığımıza, Milas Kent Konseyimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Teşekkür Belgesi ve

flama verildi

Konuşmaların ardından, Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi tarafından, etkinliğe katkılarından dolayı Boğaziçi Mahallesi Muhtarı ve Boğaziçi Köyü Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı İbrahim Köksal, Durmuş Ağa teknesi sahibi Muharrem Akyürek ve Meraller teknesi sahibi Yılmaz Meral’e teşekkür belgeleri ve dernek flamaları verildi.

Bu sırada bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Milas Şube Başkanı, Kıbrıs Gazisi Mehmet Sarban, etkinliği düzenleyen, katkıda bulunan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

Etkinlik, saat 15’e dek sürdü

Topluluk daha sonra Meraller ve Durmuş Ağa tekneleriyle Güllük Körfezine açıldı. Etkinlik, Mayınlı koyda verilen yemek molasının ardından saat 15 sıralarında Boğaziçi’ne dönülmesiyle sona erdi.


03/10/2015 Okunma Sayısı: 1633



Yazdır

 

 DİĞER HABERLER





















Üye Giriş Paneli
E-posta:    
Şifre:       
Şifremi unutum
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
 
Köşe Yazıları
Son Ziyaretçi Yorumları
Mehmet Yayla
Köyümüzün kıymetli sakinlerinden Salih Tuzla'nın vefatından dolayı çok üzgünüm.Kardesimize Allahtan rahmet,kederli ailesine,yakınlarına ve köyümüze başsağlığı dilerim.Mehmet Yayla.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız