Duyurular

Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


Muğla Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD  
EURO  
       
Muğla Namaz Vakti
Özlü Sözler
Sponsorlarımız
Anket
Derneğimizin Çalışmalarını Nasıl Buluyorsunuz?
 
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
ŞEHİT YAKINLARIMIZI VE KAHRAMAN GAZİLERİMİZİ AĞIRLADIK
 
 

           Muğla Milas’ın Boğaziçi Mahallesi Muhtarlığının detseğiyle Boğaziçi Köyü Koruma ve Güzelleştirme Derneği olarak, Gaziler Haftası dolayısıyla 7. Boğaziçi “Şehitlerimizi Anma, Gazilerimize Saygı” etkinliği düzenledik.
 Boğaziçi Köyü Koruma ve Güzelleştirme Derneği, geleneksel hale gelen “Şehitlerimizi Anma, Gazilerimize Saygı” etkinliğinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesini ve şehit yakınlarını Boğaziçi’nde misafir ettik. Saat 10.00 sıralarında mahalle girişinde bayraklarla ve çiçeklerle karşılanan gaziler ve şehit yakınları, duygusal anlar yaşadı. Daha sonra mahalle meydanında tören düzenlendi. Bu yıl 7.’si düzenlenen törene, İlçe Jandarma Komutanı Hayrettin Fidan, Boğaziçi İlkokulu öğrencileri ve öğretmenlerinin yanı sıra çok sayıda mahalle sakini katıldı. Tören sırasında şehitler ve hayatını kaybetmiş gaziler de anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
            Bu etkinliğin gazileri onurlandırdığını belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban, “Burada olmaktan çok mutluyuz. Dostlarımızın bu tür etkinliklerin düzenlemesi bizi onurlandırıyor. Bu etkinliği düzenleyen Boğaziçi Koruma ve Güzelleştirme derneğimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Geçmiş yıllarda hayatını kaybeden silah arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

           Boğaziçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Köksal, “Yürekleri vatan için atan sayın gazilerimiz, bugün sizlerle birlikte olmaktan biz de çok mutluyuz. 2011 yılında başlattığımız bu etkinlik umarım Türkiye genelinde yaygınlaşır. Şairin şu sözleriyle size veda etmek istiyorum. ‘Vurulmuş alnından uzanmış yatıyor, bir hilal uğruna ya rab ne güneşler batıyor!’ İnşallah bir daha bu ülkeye şehit acısı ve gazi acısı yaşamayız” diye konuştu.

           Boğaziçi Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Selçuk YÖRÜK, ''Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında, Kore’de, Kıbrıs’ta canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde bir çok savaşa girmiş ve yüzünün akıyla çıkmıştır. Türk Milletinin her ferdi, sürdürdüğü hayatın onu bugünlere ulaştıran şehit ve gazilerimizin yazdığı büyük destanları övünerek anlatmaktadır. Devletimizin varlığını ve bağımsızlığını sağlamak vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla; vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihini altın sayfalara yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara minnet duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir. Değerli gazilerimiz, gözünüz arkada kalmasın, bu vatana sizlerin sahip çıktığı gibi bizler de sahip çıkacağız. Geleceğimizi siz kurtardınız, biz şekillendireceğiz. Emanetiniz, emanetimizdir!'' dedi.

          7. Boğaziçi Şehitlerimizi Anma, Gazilerimize Saygı Etkinliği, gazilerle birlikte yapılan tekne turuyla sona erdi.


Okunma Sayısı: 1683



Yazdır

 

 DİĞER HABERLER





















Üye Giriş Paneli
E-posta:    
Şifre:       
Şifremi unutum
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
 
Köşe Yazıları
Son Ziyaretçi Yorumları
Mehmet Yayla
Köyümüzün kıymetli sakinlerinden Salih Tuzla'nın vefatından dolayı çok üzgünüm.Kardesimize Allahtan rahmet,kederli ailesine,yakınlarına ve köyümüze başsağlığı dilerim.Mehmet Yayla.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız