Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.

Muğla Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
EURO

Muğla Namaz Vakti
Özlü Sözler
Sponsorlarımız
Derneğimizin Çalışmalarını Nasıl Buluyorsunuz?

Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.

Muski tarafından içme suyumuzun çalışmalarına başlanmıştır

Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen yerleşim yerimizin 30 Mart 2015 tarihinden itibaren muhtarı olarak seçildikten sonra başta altyapı sorunlarımız (su, kanalizasyon, yol, Kavşak,aydınlatma PTT  olmak üzere ) sorunlarımızın çözümü için azami gayreti göstererek ilgili kurum ve kuruluşlarla ile basın yoluyla Büyükşehir ve Milas Belediyelerimizin Başkan ve başkan yardımcıları ile üst düzey daire başkanları, müdürler ve Milas Kaymakamımızın katıldığı değişik tarihlerde mahallemizde değişik sitelerde ve Muhtarlığımızda kapsamlı 5 toplantı yapıldıktan sonra sonuncusu 25 temmuz 2015 tarihinde muhtarlık merkezinde yapılmıştır.
         Tüm bu çalışmalar sonucunda;
1-İÇME SUYU; bir yıl yapılan etüt ve proje çalışmaları neticesinde yatırım proğramına alınmış, Mahallemizin(siteler dahil) ve Döttepe, Kemikler,Meşelik mahalleleri dahil içme suyunun temini için Mumular-Sazköy'de herbiri saniyede 35 lt debide 4 kuyunun açılması ihalesi yapılmış olup(kuyu açımı,her kuyu için trafo ve dört kuyunun 2.km bağlantı hattı) şu anda çalışmalar devam etmektedir. İkinci aşama İrsaliye hattı ve ihalesi olacaktır. Muhtemelen ikinci ihale sonucunda 2016 sonunda sorun tamamı ile çözülecektir.Şebekede su içime suyu kalitesinde olacak ve m3'ü 40 krş olacaktır. Konu ile ilgili müjdeli açıklamayı MUSKİ Genel Müdürü Sn Baki ÜLGEN 25 Temmuz 2015 tarihinde Mahallemizde yapılan toplantıda beyan etmiştir.
2- Mahallemizin kanalizasyon proje çalışmaları bitmiş ihale aşamasındadır.
3-Ana giriş yol ve köprü ihalesi yapılmış olup Ekim 2015 sonu başlanacaktır.
4-Acil ihtiyaç duyulan P.T.T açılması için onay alınmış Muhtarlık bitişiğinde P.T.T Matik ile birlikte muhtemelen eylül 2015 sonunda açılacaktır.
5- AYDEM'e Muhtarlığımızca yapılan girişimler sonucunda sitelerimizin trafo devirleri sonucunda refüj aydınlatmaları yapılacaktır.
    Diğer çalışmalarımız devam etmekte olup, ilgi ve desteğinizi bekliyoruz. Başarı hepimizindir.
Daha geniş bilgi için; Boğaziçi köyü derneği  web sayfasında ve facebook Boğaziçi derneği sayfasında bilgi alabilirsiniz.         Saygılarımla, İbrahim KÖKSAL, Boğaziçi Muhtarı  ve Dernek Başkanı

17/09/2015 Okunma Sayısı: 1490