Duyurular

Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


Muğla Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD  
EURO  
       
Muğla Namaz Vakti
Özlü Sözler
Sponsorlarımız
Anket
Derneğimizin Çalışmalarını Nasıl Buluyorsunuz?
 
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
BOĞAZİÇİ’NDE YARARLI BİR TOPLANTI…
 
 

http://www.milasaktuel.com/bogazicinde-yararli-bir-toplanti/

 

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkan Vekili Zeynep Mat, Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısa, Milas Belediye Meclis Üyeleri Enver Tuna ve Aysun Karatoprak, Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, Milas Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Zekeriya Köse, birçok mahalle muhtarı, bölgedeki sitelerin yöneticileri, yöre halkı ve Milas Belediyesi’nin ilgili personelinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Boğaziçi Mahalle Muhtarı İbrahim Köksal, bölgenin sorunlarını ana başlıklar halinde aktardı.

Köksal; “Bugün artık aynı havzada yerleşim alanlarımızın birleştiği, sorunlarımızın aynı olduğu, çözümünün lokal değil birlikte gerektiği düşüncesiyle müşterek düzenlediğimiz, başta altyapı olmak üzere tüm sorunları ve çözümüne yönelik yapılan çalışmalar hakkında yetkililerin bilgilendirmede bulunacağı toplantıya hoş geldiniz.

Yöremiz; Milas-Bodrum  güzergahı üzerinde, havalimanına 10 km’de, eşsiz koyları ve kumsalları, kuş cenneti, tarihi Bargilya Antik Kenti, havası ve doğal güzelliğiyle yerli ve yabancı turizm yatırımcılarının gözdesi durumundadır.

Sadece Boğaziçi Mahallemizde 56 site ve kooperatif, turistik tesisler ile kışın 7 bin, yaz aylarında ise 55 bin civarında kişinin ikamet ettiği, aramızda sınırların kalmadığı Dörttepe, Meşelik, Kemikler ve Güvercinlik mahalleleriyle birlikte 68 site-kooperatif ve turistik tesislerde yaklaşık 80 bin kişinin yaşadığı bir bölgedir.

Muhtarlığımız aracılığıyla düzenlediğimiz bu toplantıların beşincisini yapıyoruz. Bugüne değin yapılan toplantılarda alınan kararlar Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas Kaymakamlığı ve Milas Belediyesi’ne bildirilmiş olup, aynı kararlar basın yoluyla da kamuoyuna duyurulmuştur. Hedefimiz, belirlenen sorunların çözümü ile turizmde bir dünya markası olmaktır.

Önemli sorunlarımızın başında imar konusu gelmektedir. Bölgedeki imar düzenlemeleri Milas Belediyesi’nce 14 Şubat 2000 tarihinde yürürlüğe konulmuş ancak 1/1000 ölçekli plan ile yine Milas Belediye Meclisi tarafından 7 Aralık 2011 tarihinde durdurulmuştur. Bu konuda yürütmenin durdurulmasına ilişkin verilen mahkeme kararlarının uygulanmaması nedeniyle yatırım yapılamamakta, vatandaşın mağduriyetine neden olunmaktadır.

Boğaziçi Mahallesi’nin Bodrum karayolundan tek girişi ve sitelere bağlantı yolu ile Boğaziçi-Meşelik ve Güvercinlik sahil yolunun açılmasına engel olan durumun düzeltilmesi için imar revizyon çalışmasının yapılması gerekmektedir. Sorunun çözümü halinde yerleşim merkezlerinin arasındaki bağlantı problemi ortadan kalkacaktır.

Mevcut durumda mahalle içi yollar ve sitelere, turistik tesislere bağlantılı yollar bulunmamakta, dar ve bakımsız yollarla ulaşım sağlanmaya çalışılmaktadır. Boğaziçi’ne Bodrum yolundan yapılacak kavşağın karşısında mevcut kadastro yolunun imar çalışması ile genişletilerek, Dörttepe (Eğerci) bağlantısı ile hem yerleşim merkezleri arasında yol kısalacak hem de trafik sorunu önemli ölçüde hafifleyecektir.

Bir başka önemli sorunumuz içmesuyudur. Belediyemiz tarafından 1987’den bu yana imar çalışmaları sonucunda sadece Boğaziçi’nde 56 site ve kooperatife, turistik tesislere verilen ruhsat sonucunda aşırı derecede içmesuyuna talep oluşmuş, mevcut durumda bir kısım site ve kooperatif, köy şebekesinden suyunu temin etmiş, diğerleri ise Tuzla-Ova Mahallemizden, ruhsatsız kuyulardan veya özel su dağıtım şirketlerinden temin yoluna gitmiştir. Bu noktada yer altı kaynak sularının aşırı tüketimi, tatlı suyun seviyesini düşürmüş, tatlı suyun yerini tuzlu su almıştır. Bazı siteler bu durum karşısında deniz suyundan ters ozmoz sistemi ile tatlı su elde etme yöntemine başvurmuştur. Elbette bütün bunlar arazilerde artan tuzlanma, toprakların çoraklaşması, çevre sorunu ve toprak kaybına neden olmaktadır.

Altyapı sorunu da acil çözüm bekleyen sorunlar arasındadır. Boğaziçi, Dörttepe ve Kemikler mahallelerin tamamıyla Meşelik Mahallesi’nin bir kısmında kanalizasyon ve arıtma sisteminin olmaması nedeniyle atık sular doğrudan, rehabilitasyonu gereken Mazı Çayı ve Kemikler Deresi yoluyla Tuzla Sulak Alanı’na (Kuş Cennetine) deşarj olmaktadır. Bu sorun gri dönüşü mümkün olmayan balıktan denize, bitki örtüsünden kuşlara kadar tüm doğadaki canlılar üzerinde zincirleme ekolojik bir reaksiyonla önemli bir çevre sorunu yaratmaktadır.

Öte yandan bir turizm bölgesi olan yöremizde özellikle yaz aylarında sivrisinek ve karasinek oluşmasına, sağlık yönünden insan yaşamını olumsuz etkilemektedir.

Bu nedenle sorunun çözümü için yerleşim yerlerimizle birlikte site ve kooperatiflerimizi de kapsayacak şekilde kanalizasyon ve arıtma sorununun çözümü gerekmektedir.

Yukarıda bahsettiğimiz sorunların tamamı geri dönüşü mümkün olmayan çevre sorunlarını tetiklememektedir. Çocuklarımızın bize emaneti olan denizimizi, tabiat varlıklarımızı, verimli topraklarımızı, Tuzla Sulak Alanı’nın, Kuş Cennetinin ve eko sistemin daha fazla zarar görmemesi için başta Büyükşehir Belediyemiz ile bağlı bulunduğumuz ilçe belediyemiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşları gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz” dedi.

Boğaziçi Mahalle Muhtarı İbrahim Köksal’ın konuşmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısa, Milas Belediye Meclis Üyeleri Enver Tuna, Milas Belediyesi Fen İşleri Acil Hizmet Birimi Görevlisi Galip Mutlukan, Zabıta Müdürü Süleyman Karatoprak ve son olarak Milas Kaymakamı Fuat Gürel, öncelikle bölgenin sorunlarına ilişkin yapılan çalışmaları aktardı, ardından yöre halkının sorularını yanıtladılar.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından toplantıya katılan misafirlere, toplantıya evsahipliği yapan Boğaziçi Muhtarlığı tarafından akşam yemeği verildi.

1234567891011121325


25/07/2015 Okunma Sayısı: 1452



Yazdır

 

 DİĞER HABERLER





















Üye Giriş Paneli
E-posta:    
Şifre:       
Şifremi unutum
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
 
Köşe Yazıları
Son Ziyaretçi Yorumları
Mehmet Yayla
Köyümüzün kıymetli sakinlerinden Salih Tuzla'nın vefatından dolayı çok üzgünüm.Kardesimize Allahtan rahmet,kederli ailesine,yakınlarına ve köyümüze başsağlığı dilerim.Mehmet Yayla.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız