Milas Kent Konseyi İlk Toplantısını Yaptı

24 Şubat 2015 tarihinde yapılan genel Kurulda Başkan seçilen Mehmet Günlük, Yürütme Kurulu üyeleri ile ilk toplantısını Milas Belediyesi Ek Hizmet Binası Toplantı salonunda yaptı.
Mehmet Günlük’ün açılış konuşmasından sonra Yürütme Kurulu üyesi Kemal Kaşkar’ın geçmiş dönem çalışmalarına ait bilgiler vermesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı.
15 maddenin görüşüldüğü toplantının ilk gündem maddesi olarak İlçemizde bulunan Resmi Kurum Amirlerini ziyaret etmek konusu karara bağlandı.
Geçtiğimiz Genel Kurulda Milas Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevinden ayrılan Kemal Kaşkar’ın yerine yeni biri Genel Sekreter seçilmesine ait gündem maddesinde ise Başkan Mehmet Günlük,Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürü Salim Tanış’ı önerdi.Başka bir adayın çıkmaması üzerine yapılan oylama sonucu Genel Sekreterlik görevine Salim Tanış seçildi.
Gündemde bulunan diğer  madde ise, Çalışma Gruplarının oluşturulmasıydı.
Yürütme Kurulu üyelerinin öncelikli sorunlar hakkında gruplar oluşturulması isteği üzerine ,Tarım Ekonomi,Eğitim Kültür Sanat,Kentsel Gelişim,Turizm Tanıtma ve Çevre Sağlık Spor olmak üzere 5 ana çalışma grubu oluşturuldu.
Tarım Ekonomi Çalışma grubuna;Oktay Çelik ve Mehmet Nergiz
Turizm Tanıtım çalışma grubuna;Kemal Kaşkar,İbrahim Köksal,Gülüzar Çelebilik
Eğitim Kültür Sanat Çalışma grubuna ;Gülüzar Çelebilik, Meliha Tekin
Çevre Sağlık Spor Çalışma Grubuna;İbrahim Köksal,MelihaTekin,Meryem Karadeniz, Talat Erol
Kentsel Gelişim Çalışma grubuna; Çoşkun Efendioğlu,GülenKork,Mehmet Sarban seçildiler.
Diğer gündem maddelerinde ise;Mahalle meclisleri,Engelliler meclisi,Çocuk meclisi oluşturulması,Konseye ait bir binanın kendilerine tahsis edilmesi,Web sitesi kurulması,Muğla Barosu ve Tabipler odasından temsilci istenmesi görüşüldü.
Toplantı üyelerin dilek ve önerilerinin dinlenmesinin ardından  sona erdi.04.03.2015

06/05/2015 Okunma Sayısı: 1523