Duyurular

Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


Muğla Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD  
EURO  
       
Muğla Namaz Vakti
Özlü Sözler
Sponsorlarımız
Anket
Derneğimizin Çalışmalarını Nasıl Buluyorsunuz?
 
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
Gazilerimizi Unutmadık...
 
 

19 Eylül Gaziler Günü etkinlik programı kapsamında ilçemizde bulunan Gaziler için, Boğaziçi Köyü Koruma ve Güzelleştirme Derneği ve Boğaziçi Mahallesi Muhtarlığı’nın organizasyonu ile tekne turu düzenlendi …

Bugün kutlanacak olan Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında, 15 Eylül Pazartesi günü Boğaziçi Mahallesi’nde ‘Gazilerimize Saygı ve Sevgi’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Garnizon Komutanı Hv. Slh. Ss. Alb. Hasan Hüseyin Kanbur,  Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban ve Dernek Üyesi Gaziler; Boğaziçi Mahallesi Muhtarı ve Boğaziçi Köyü Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı İbrahim Köksal ve Muhtarlık Azaları ile Dernek Yöneticileri ve yurttaşlar tarafından karşılandı.

Atatürk Anıtı önünde yapılan saygı duruşu ile başlayan etkinlik, konuklara ikramla sürdü. Boğaziçi Köyü Koruma ve Güzelleştirme Derneği ve Boğaziçi Mahallesi Muhtarlığı’nın önderliğinde Boğaziçi’nden yurttaşlarımızın katkılarıyla hazırlanan etkinliğe katılan Gaziler ve yakınları daha sonra tekne ile deniz turuna çıktılar.

 

Bugün ‘Gaziler Günü’

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bugün ilçemizdeki programın ilk bölümü, 11:10 ile 11:40 saatleri arasında Atapark’ta yapılacak. Atatürk Anıtına; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Milas Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi çelenklerinin sunumu, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından törenin bu bölümü, şiirlerin okunması ve konuşmalarla tamamlanacak.

Programın ikinci bölümü ise, 11:40 ile 13 saatleri arasında Arastapark’taki Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi’nin ziyaret edilmesiyle başlayıp öğle yemeği ile sürecek.

 

Mesajlar

Gaziler Günü dolayısıyla gazetemize iletilen mesajlar ise şöyle …

 

Muğla Valisi

M. Hakan Güvençer

Ülkemizin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna girişilen mücadelelerle, büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere şehit ve gazilerimiz tarafından tevdi edilmiş en kıymetli emanettir. Devletin ve milletin bekasının temininin üstün fedakârlık nişanesi olan vatan evlatları gazilerimize hak ettikleri saygıyı göstermek aziz milletimizin vatanına ve tarihine bağlılığının bir ifadesi olacaktır.

Milletimizin huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için her türlü fedakarlığı ortaya koyan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Onlardan kalan emaneti korumak, ülkemizi ve milletimizi daha demokratik bir refah ortamına kavuşturmak hepimizin vazifesidir. Onlar; vatanı, milleti, bayrağı ve tüm kutsal değerleri için şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmayı mukaddes bir değer olarak görmüşlerdir.

Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.

 

Muğla Büyükşehir

Belediye Başkanı

Dr. Osman Gürün

Muğla Büyükşehir  Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de  “Gazi” unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilmesinin yıldönümü ve Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vatanın bağımsızlığı, bütünlüğü ve birliği için canını ortaya koyan şehitlerin ve gazilerin 19 Eylül gibi anlamlı bir günde hatırlanması ve anılmasının önemli olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla bundan 93 yıl önce 19 Eylül 1921’de Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilmiştir. Bu anlamlı günde, Ulusal Kurtuluş Savaşında bu vatanın bağımsızlığı için mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Ayrıca bu güzel vatan topraklarının birliği, dirliği için kanını, canını ortaya koymuş bütün gazilerimizin gaziler gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


19/09/2014 Okunma Sayısı: 1377



Yazdır

 

 DİĞER HABERLER





















Üye Giriş Paneli
E-posta:    
Şifre:       
Şifremi unutum
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
 
Köşe Yazıları
Son Ziyaretçi Yorumları
Mehmet Yayla
Köyümüzün kıymetli sakinlerinden Salih Tuzla'nın vefatından dolayı çok üzgünüm.Kardesimize Allahtan rahmet,kederli ailesine,yakınlarına ve köyümüze başsağlığı dilerim.Mehmet Yayla.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız