Duyurular

Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


Muğla Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD  
EURO  
       
Muğla Namaz Vakti
Özlü Sözler
Sponsorlarımız
Anket
Derneğimizin Çalışmalarını Nasıl Buluyorsunuz?


 
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
BOĞAZİÇİ MAHALLESİNİ TANIYALIM

1924 yılında yunanistanın yanya ve konice kazalarında muhacir olarak mübadele ile gelen karakoyun , uyan , yörük , akyürek , kınış, özdeş , tuzla , miral , ailelerine Atatürk tarafından Kemikler ovasında ve Tuzla ovasında arazi - tarla verilerek istihdam ettirilir , daha sonra 1956 yılında şimdiki köyümüzün muhtarlığın bulunduğu hisar mevkii olarak adlandırılan 11.000 dönüm arazinin bulunduğu yeri kendisi de muhacir olarak selanikten gelen behice üsmen isimli bayan'dan ziraat bankası kredisi ile dışarıdan da katılanlarla birlikte 22 aile ( 16 hisse ) olarak satın alınır.

taksitle alınan gayrimenkulun bedelini ödemek için ailelerin çoğunluğu satın aldıkların arazide odun kömürü , balıkçılık , hayvancılık yaparak ve Atatürk tarafından kendilerine verilen arazilerini satmak suretiyle  zor şartlarda ödemişlerdir.

 

BOĞAZİÇİ SAKİNLERİ, DOSTLARIM; 32 yıl önce Dörttepe köyüne bağlı o zamanki adı Hisar olan mahallemize yerleştim. 1988 yılında Mahallenin ileri gelenlerinden Ahmet KINIŞ, Salih AKYÜREK(rahmetli) ve Orhan UYAN'la birlikte köy oluşturmaya karar verdik. İzlenecek yol ve yöntemleri belirledik.Yerleşim yerimiz daha önce Asar,Tuzla,Gökasar, Varvil,Hisar gibi isimlerle anıldığından İlçemiz bünyesinde aynı isimde köy adı verilemeyeceği koşulu da bulunduğundan ( Hisar ve Tuzabat bulunduğundan) yeni kurulacak köyümüzün isminin coğrafi yapısına da uygun olarak Boğaziçi olması ve bu yönde referanduma gidilmesine karar verdik. Referandum sonucunda; Dörttepe'den ayrılarak, Köyümüzün tüzel kişiliğinin oluşması ,coğrafi sınırının belirlenmesi ve isminin Boğaziçi olması yönünde yerleşik nüfusun oy birliği ile karar verildi. Aynı yıl İl Genel Meclisi ve Valilik onayından sonra İçişleri Bakanlığı onayı ve Resmi Gazetede Yayınlanan 3'lü Kararname ile BOĞAZİÇİ KÖYÜ olarak Tüzel Kişiliğine kavuşan Köyümüz kurulmuştur. Köyümüz, 30 Mart 2014'den sonra Büyükşehir Yasası ile Boğaziçi Mahallesine dönüştürülmüştür. Mahallemizin dört yerleşim merkezi bulunmaktadır. 1-Muhtarlık,okul,pazar yeri, Boğaziçi Derneği, Boğaziçi balıkcılık Kooperatifi, köy kahvesi,alışveriş yerleri,gezi -tur ve balıkçı teknekeri ile gazinolar ve lokantaların bulunduğu MERKEZ. 2- OVA, 3-YANIKDERE, 4-SİTELER.
Bu gün için; Bodrum-Milas Karayolu üzerinde, Bodrum Havaalanına 10.km uzaklıkta, Bodrum'a sınırı, Denizi, Cennet kumsal ve koyları, lezetli deniz ürünleri ve balıkları, tarihi Bargilya antik şehri ve Kuş cenneti ile yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği, Bölgenin sayılı Turizm merkezi olan mahallemizde devamlı 7.000 yaz döneminde 55.000-60.000 insan yaşamaktadır. Mahallemizde 52 site ve Kooperatif, Oteller,Turistik tesisler, Golf merkezleri ile 22.500 konut bulunmaktadır. Mahallemiz yerli ve uluslararası turizmcilerin en gözde yatırım bölgesidir. Hedefimiz Yurt içinde ve Yurt dışında BOĞAZİÇİ olarak Turizmde marka olmaktır.

Sevgi ve Saygılarımla,

İbrahim Köksal

Boğaziçi Köyü Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı

Üye Giriş Paneli
E-posta:      
Şifre:        
Şifremi unutum
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
   
 
Köşe Yazıları
Son Ziyaretçi Yorumları
Mehmet Yayla
Köyümüzün kıymetli sakinlerinden Salih Tuzla'nın vefatından dolayı çok üzgünüm.Kardesimize Allahtan rahmet,kederli ailesine,yakınlarına ve köyümüze başsağlığı dilerim.Mehmet Yayla.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız